"
Logotype

Socialchef

Socialchef

Är du Eksjö kommuns nästa socialchef som vill vara med och utveckla och anpassa verksamheterna inom sociala sektorn? Nuvarande socialchef ska gå i pension till våren och nu söker vi en ny drivande kraft till vår verksamhet som får organisationen och medarbetarna att växa och utvecklas. Vi erbjuder ett spännande arbete i en väl fungerande organisation med hög kompetens och ett gott och öppet arbetsklimat. 

Sociala sektorn vid Eksjö kommun ansvarar för att bistå den enskilde med stöd och hjälp och för att underlätta det dagliga livet för den som behöver samt handlägga biståndsbedömningar och försörjningsstöd med mera. Sektorn ansvarar även för att den som behöver får hjälp med sjukvårdsinsatser i hemmet, men också för de som av olika skäl har ett utanförskap och behöver stöd och hjälp.  

Vid Eksjö kommun arbetar cirka 1 850 personer, och bland dem finns några av Sveriges viktigaste jobb. Hos oss får du vara med och göra skillnad, både för individen och för samhället. Eksjö kommun strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare med en verksamhet som genomsyras av handlingskraft, öppenhet och engagemang.

Arbetsuppgifter

Som chef för sociala sektorn är ditt uppdrag att utifrån ett helhetsperspektiv vara den som leder, samordnar och utvecklar verksamheten. Hos oss har du stora påverkansmöjligheter, och får en viktig roll att forma kommunens framtida social omsorg.

Du har det yttersta budget- och personalansvaret för sociala sektorns verksamhet som har cirka 1000 medarbetare.

Som chef för sociala sektorn är du underställd kommundirektören. Eksjö kommun har endast en förvaltning vilket innebär att budget och arbetsgivarfrågor som i vanliga fall hanteras av en nämnd här sorterar direkt under kommunstyrelsen. Detta gör att vi får större möjligheter till samordning mellan kommunens olika verksamheter.

Förväntningar

Vi söker en kommunikativ och tydlig ledare som genom ett modernt och coachande ledarskap får verksamheten och medarbetarna att växa, utvecklas och nå uppsatta mål. Som person är du strukturerad, driven och har förmåga att ta egna initiativ och fatta beslut. Du har mycket god samarbetsförmåga och når framgång genom samsyn och samverkan. Du har förmåga att känna empati för den enskilde, samtidigt som du har en väl utvecklad strategisk förmåga där du utifrån ett helhetsperspektiv arbetar för verksamhetens bästa. 

Vi tror att du har:

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt

Acconia AB genomför denna rekrytering. Om du finner tjänsten intressant, tveka inte att skicka in en intresseanmälan innehållande CV samt personligt brev. Vi tillämpar löpande urval och vill därför gärna ha din intresseanmälan så fort som möjligt.


För mer information om denna tjänsten kontaktar du: Fredrik Larsson, 036-389000

Logga in eller skapa konto för att söka den här tjänsten!
Skicka in en intresseanmälan (svara ja på frågan om tillåtelse att öppna program)